1865 var byen Fleetwood i Storbritannien kendt for sin store fiskeflåde og sine fiskere som arbejde i ekstreme barske forhold i Nord Atlanten. Den kolde og fugtige luft forårsagede  ofte hoste, halsbetændelse og forkølelser. James Lofthouse, en ung apoteker i byen, udviklede en stærk væske med mentol og eucalyptus som lindrede de hårdt arbejdende fiskeres hals. Glasflasker var dog upraktiske til havs så Lofthouse tog udviklede et alternativ i form af pressede pastiller. Halspastillerne blev hurtigt så populære blandt fiskerne at de ikke ville sejle ud uden deres ”venner” som de kaldte pastillerne – navnet Fisherman´s Friend var født.

Fisherman's Friend
Mint sukkerfri

Grundet den stigende efterspørgsel efter sukkerfrie produkter introduceres de sukkerfrie mint pastiller i 1991. Den nye opskrift skulle vise sig at blive en kæmpe succes.

Salmiak

For mange lande er den underligste variant af Fisherman’s Friend Salmiak, som hovedsagelig er populær i Nordeuropa.

Original

Vores originale smag helt tilbage fra 1865 med Menthol og Eucalyptus smag uden kunstige smags- og farvestoffer.

Spearmint sukkerfri

I 2012 kom Spearmint sukkerfri  – lidt mildere i smag for at appellere til en mere følsom gane.

Lakrids

Fisherman’s Friend ekstra stærke pastiller var udviklet til de Nordatlantiske fiskere. Produceres stadig i dag i Fleetwood efter nøjagtig samme opskrift uden kunstige smags- og farvestoffer.